Kako kožo podpreti z zdravimi živili

 

Prehrana igra ključno vlogo pri zdravju in stanju naše kože. Naša dieta lahko po eni strani pomagapri doseganju sijaja in mladostnega videza kože, po drugi strani pa lahko povzroči suhost, akne in prezgodnje staranje. Tukaj je nekaj živil, ki našo kožo lahko podprejo.

 

  1. Jagodičevje

Jagodičevje je polno antioksidantov in vitamina C, kar pomaga pri obrambi pred prostimi radikali, stimulira proizvodnjo kolagena in ohranja svež videz kože.

 

  1. Mastne ribe

Mastne ribe kot je losos ali sardene, so polne omega-3 maščobnih kislin, ki podpirajo kožno bariero in pripomorejo k ohranjanju vlage.

 

  1. Oreščki in semena

So odlični viri zdravih maščob, vitamina E in cinka. Ta hranila kožo ščitijo pred UV sevanjem, zmanjšujejo vnetje in spodbujajo obnavljanje.

 

  1. Avokado

Avokado je živilo, polno zdravih maščob, vitamina E in C ter antioksidantov. Pripomore k vlaženju kože, zmanjšuje vnetje in spodbuja nastanek kolagena.

 

Podpora kože s pravilnimi, kakovostnimi in okusnimi živili pripomore k naravni lepoti. S temi živili kožo podpremo od znotraj navzven.

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala