Sezonska nega kože: kako prilagoditi svojo rutino za poletne dni

 

Ko se temperature dvignejo in dnevi postanejo daljši, se naše potrebe po negi kože prav tako spremenijo. Poletje prinaša povečano izpostavljenost soncu, vročini in vlagi, kar lahko vpliva na našo kožo na različne načine. Da bi vaša koža ostala zdrava in sijoča skozi celo sezono, je bistveno prilagoditi svojo rutino nege kože. Tukaj je nekaj ključnih nasvetov, kako to storiti.

 

  1. Uporabljajte lahkotno vlažilno kremo

Poleti se lahko težke kreme zdijo mastne in mašijo pore. Odločite se za lahkotno, brezoljno vlažilno kremo, ki zagotavlja hidracijo brez težkega občutka. Iščite izdelke s sestavinami, kot je hialuronska kislina, ki vlaži brez dodajanja olja. Razmislite tudi o gelnih vlažilnih kremah za občutek svežine.

 

  1. Povečajte nanos svojega SPF

UV žarki so poleti močnejši, kar povečuje tveganje za sončne opekline in dolgotrajne poškodbe kože. Uporabljajte širokospektralno sončno kremo z vsaj SPF 30. Ponovno jo nanesite vsaki dve uri, še posebej po plavanju ali potenju.

 

  1. V nego vključite antioksidante

Antioksidanti pomagajo zaščititi vašo kožo pred poškodbami prostih radikalov, ki jih povzroča povečana izpostavljenost soncu. V svojo jutranjo rutino lahko dodate serum z vitaminom C. Ob tem iščite izdelke z zelenim čajem, vitaminom E ali ferulinsko kislino.

 

  1. Redno izvajajte piling

Vročina in vlaga lahko povečata proizvodnjo olja in zamašita pore. Uporabljajte nežen piling 2-3 krat na teden, da odstranite odmrle kožne celice in s tem preprečite izbruhe. Izogibajte pa se grobim pilingom, ki lahko dražijo kožo.

 

Prilagajanje vaše rutine nege kože za poletje je ključno za ohranjanje zdrave, sijoče kože. Z uporabo lahkotnejših izdelkov, povečanjem SPF, vključitvijo antioksidantov in ohranjanjem hidracije lahko samozavestno uživate v poletni sončni sezoni. Naredite te spremembe, vaša koža vam bo hvaležna!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala