Top 5 naravnih sestavin za sijočo in zdravo kožo poleti

 

Poletje je tu, s seboj pa prinaša daljše dneve, izlete na plažo in veliko sonca. Čeprav je sezona popolna za aktivnosti na prostem, lahko to škoduje vaši koži. Povečana izpostavljenost UV žarkom, vročini in vlagi lahko vodi do sončnih opeklin, dehidracije in drugih težav s kožo. Da bo vaša koža sijoča in zdrava skozi vse poletje, razmislite o vključitvi teh petih naravnih sestavin v vašo rutino za nego kože.

 

  1. Aloe Vera

 

Aloe Vera je znana po svojih pomirjevalnih in zdravilnih lastnostih, zato je idealna sestavina za nego kože poleti. Polna je vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki pomagajo pomiriti opečeno kožo, zmanjšati vnetja in pospešiti celjenje.

 

Kako uporabiti:

Olajšanje sončnih opeklin: Nanesite svež aloe vera gel neposredno na opekline. Ponuja takojšnje hlajenje in pomaga pospešiti proces celjenja.

Vlažilna maska: Zmešajte aloe vera gel z nekaj kapljicami kokosovega olja za vlažilno obrazno masko. Pustite jo delovati 15-20 minut, nato sperite.

 

 

  1. Kumara

 

Kumara je pravi vir hidracije, saj je sestavljena iz 95% vode. Odlična je za hlajenje in vlaženje kože, zmanjševanje zabuhlosti in pomirjanje razdražene kože.

 

Kako uporabiti:

Blazinice za oči: Položite ohlajene rezine kumare na oči, da zmanjšate zabuhlost in temne kolobarje.

Obrazna maska: Zmešajte kumaro v pasto in dodajte jogurt za osvežilno obrazno masko, ki bo hidrirala in poživila vašo kožo.

 

 

  1. Kokosovo olje

 

Kokosovo olje je vsestranska sestavina, ki vlaži in neguje kožo. Ima naravne protivnetne in antibakterijske lastnosti, kar je odlično za pomirjanje kože in preprečevanje okužb.

 

Kako uporabiti:

Vlažilna krema: Nanesite majhno količino kokosovega olja na kožo po tuširanju, da zadržite vlago.

Balzam za ustnice: Uporabite kokosovo olje, da bodo vaše ustnice mehke in hidrirane. Posebej uporabno je za preprečevanje razpokanih ustnic zaradi izpostavljenosti soncu.

 

 

  1. Zeleni čaj

 

Zeleni čaj je bogat z antioksidanti in ima protivnetne lastnosti, ki pomagajo zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki in prosti radikali. Prav tako pomaga zmanjšati rdečico in vnetje.

 

Kako uporabiti:

Tonik: Skuhajte zeleni čaj, ga ohladite in uporabite kot osvežujoč tonik. Pomaga zategniti pore in zmanjšati mastnost.

Obrazna maska: Zmešajte zeleni čaj v prahu z medom za pomlajevalno obrazno masko. Nanesite jo na obraz in sperite po 15-20 minutah.

 

 

  1. Med

 

Med je naravni vlažilec, kar pomeni, da pritegne vlago v kožo. Prav tako je antibakterijski in poln antioksidantov, kar je odlično za vlaženje, pomirjanje in celjenje kože.

 

Kako uporabiti:

Čistilo za obraz: Uporabite surov med kot nežno čistilo za obraz. Nanesite ga na obraz, nežno masirajte in sperite s toplo vodo.

Piling: Združite med z mletimi ovsenimi kosmiči za naravni piling, ki odstrani odmrle kožne celice in pusti vašo kožo mehko in gladko.

 

Vključitev teh naravnih sestavin v vašo poletno rutino za nego kože lahko pomaga ohraniti vašo kožo zdravo, hidrirano in sijočo. Aloe vera, kumara, kokosovo olje, zeleni čaj in med so vse enostavno dostopne in preproste za uporabo. Ne pozabite tudi na hidracijo, uporabo sončne kreme in uživanje v sončnih dneh odgovorno!

 

S pomočjo naravnih bogastev lahko zaščitite in negujete svojo kožo, medtem ko uživate v vseh radostih poletja. Zato sprejmite te naravne sestavine in naj vaša koža sije vso sezono!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala